VIDEO: Galatasaray besegrade Istanbul Basaksehir och gick upp i serieledning

Galatasaray vann toppmötet mot Istanbul Basaksehir med 2-0 och gick upp i serieledning.

En av de stora snackisarna inför matchen var att den tidigare Galatasaray-spelaren Arda Turan skulle återvända till Türk Telekom arena och Galatasarays hemmaplan som en motståndare i ett annat turkiskt lag. Det gillades inte av stora delar av publiken och Arda fick mycket burop varje gång han hade bollen.

I matchen var det Galatasaray som skapade flest målchanser men lyckades inte göra mål i den första halvleken efter en bra insats av Basaksehirs landslagsmålvakt Volkan Babacan. Galatasaray skulle ta ledningen i den 60e minuten efter ett mycket snyggt anfall som högerbacken Mariano efter samarbete med Sofiane Feghouli avslutade i krysset med vänsterfoten. Matchens sista mål kom på tilläggstid sedan Serdar Aziz nått högst på en hörna och nickat bollen via Emmanuel Adebayor in i mål.

Galatasaray vann sin tionde raka match på hemmaplan och gick upp i serieledning med 60 poäng. Laget är obesegrade i 21 ligamatcher på hemmaplan. Dessa matcher har slutat med 19 segrar och 2 oavgjorda matcher. Basaksehir som förlorade igen efter tre raka segrar är på andraplats i tabellen med 59 poäng, lika många som Besiktas. Fenerbahce ligger på fjärdeplats med 57 poäng.

Målen