VIDEO: Inhoppare matchhjälte för Galatasaray som återtog ledningen i tabellen

Galatasaray besegrade Alanyaspor med 3-2 på bortaplan och återtog ledningen i tabellen.

Stor matchhjälte för Galatasaray blev inhopparen Sinan Gümüs. Han blev inbytt i den 70e minuten istället för Garry Rodrigues och tolv minuter senare gjorde han segermålet för Galatasaray efter att ha blivit framspelad av Mariano.

Dessförinnan hade Alanyaspor hämtat upp 0-2 till 2-2 och hemmalaget hade också chanser att göra ett ledningsmål men det var Galatasaray som gick segrande ur matchen.

Bafetimbi Gomis gjorde 1-0 till Galatasaray redan i den fjärde minuten vilket var hans 27e ligamål för säsongen och och i den 16e minuten blev det 2-0 till Galatasaray efter ett självmål av Georgios Tzavellas. Junior Fernandes reducerade för Alanyaspor i den 22a minuten med sitt 10e ligamål för säsongen vilket också blev halvtidsresultatet. Emre Akbaba kvitterade för Alanyaspor på straffspark i den 60e minuten. Det var Emres 13e ligamål för säsongen.

Galatasaray som har haft det svårt på bortaplan tog en viktig seger just på bortaplan. Laget gick om Istanbul Basaksehir i tabellen och leder ligan med en poäng. Till trean Besiktas är det fyra poäng. I nästa omgång tar Galatasaray emot Besiktas på Türk Telekom arenan. Besiktas har just nu en match mindre spelad och möter Yeni Malatyaspor under söndagen.

Alanyaspor ligger på 14e plats i tabellen och har två poäng ner till Genclerbirligi på fel sida om nedflyttningsstrecket.