VIDEO: Istanbul Basaksehir besegrade Yeni Malatyaspor och gick upp i serietopp

Istanbul Basaksehir gick upp i serietopp efter att ha besegrat Yeni Malatyaspor på fredagskvällen.

Basaksehir spelade först av lagen i guldkampen i den här omgången när laget tog emot nykomlingen Yeni Malatyaspor på hemmaplan. Yeni Malatyaspor som har gjort det bra den här säsongen tränas för övrigt av Erol Bulut som var assisterande tränare till Abdullah Avci i Basaksehir under ett par säsonger.

Istanbul Basaksehir vann med 1-0 och tog sin tredje raka seger i ligan. Matchens enda mål kom i den 18e minuten genom Eljero Elia som gjorde mål för tredje ligamatchen i rad. I förra omgången gjorde han kvitteringsmålet när Basaksehir vände 0-1 till 2-1 mot Akhisarspor och i omgången innan landslagsuppehållet gjorde han matchens enda mål mot Besiktas. Edin Visca som spelade fram till Elias segermål mot Yeni Malatyaspor har nu gjort 14 assist i ligan den här säsongen.

Basaksehirs konkurrenter i guldkampen; Besiktas spelar på hemmaplan mot Göztepe på lördagskvällen, Fenerbahce spelar på hemmaplan mot Osmanlispor på söndagskvällen och Galatasaray spelar på bortaplan mot Genclerbirligi på måndagskvällen.

Samtidigt som de tre stora klubbarna jagar ligaguldet så stor det mycket i spel för deras motståndare. Göztepe har chans att spela i Europa nästa säsong om laget kommer femma i tabellen och både Osmanlispor samt Genclerbirligi är indragna i nedflyttningsstriden.