VIDEO: Trabzonspors stortalanger visade vägen när Kayserispor utklassades

Trabzonspor stortalanger Abdülkadir Ömür och Yusuf Yazici visade vägen när laget vann stort mot Kayserispor.

Inför matchen låg Trabzonspor på femteplats med 42 poäng och Kayserispor på sjundeplats med 41 poäng. Båda är därmed med i kampen om femteplatsen i tabellen som kan leda till en plats till Europa League nästa säsong beroende på hur det går i turkiska cupen. Om Galatasaray slår ut Akhisarspor i den ena semifinalen så kommer femteplatsen att ge en plats till Europa League eftersom Besiktas och Fenerbahce möts i den andra semifinalen. Cupvinnaren får en plats i Europa Leagues gruppspel men om vinnarna tar också en plats i Europa-spelet genom ligaspelet går platsen då till femte laget i tabellen som då får en plats i Europa Leagues kvalspel.

Efter en mållös första halvlek lossnade det rejält för Trabzonspor i den andra halvleken på lördagseftermiddagen inför hemmafansen. Och det var klubbens stortalanger Abdükadir och Yusuf som också är fostrade i klubben som visade vägen. Abdülkadir började spela i Trabzonspor som tolvåring och Yusuf som elvaåring.

Abdülkadir gjorde 1-0 i den 51a minuten på egen hand när han placerade in bollen med vänsterfoten. 2-0 kom elva minuter senare sedan Abdülkadir spelat fram Yusuf. Och fyra minuter senare slog Yusuf frisparken som ledde till 3-0 när Burak Yilmaz nickade bollen i mål och det var skyttekungen Burak som avslutade målskyttet när han gjorde 4-0 i den 76e minuten. Det var Buraks 22a mål i ligan den här säsongen.

Trabzonspor som har 3 segrar samt 1 förlust på sina 4 senaste ligamatcher är kvar på femteplats i tabellen med 45 poäng och har sex poäng upp till Fenerbahce på fjärdeplats. Kayserispor som åkte på sin tredje raka förlust i ligan och andra raka storförlusten efter 0-5 i förra omgången mot Fenerbahce är kvar på sjundeplats med 41 poäng.