Caykur Rizespor och Ankaragücü till Süper Lig!

Caykur Rizespor och Ankaragücü blev de två klubbarna från Spor Toto 1. Lig som tog sig direkt upp till Süper Lig.

Det blev klart efter den senaste omgången (näst sista omgången för säsongen) i andra ligan då Ankaragücü besegrade redan nedflyttningsklara Manisaspor med 3-0 på bortaplan samtidigt som Caykur Rizespor slog den närmaste konkurrenten i tabellen Ümraniyespor med 1-0 på bortaplan. Inför omgången var Ümraniyespor endast en poäng bakom Ankaragücü.

Rizespor gör comeback i högsta ligan efter endast en säsong i andra ligan och senast Ankaragücü spelade i högsta ligan var säsongen 2011/12 då klubben kom överlägset sist i tabellen med bara 11 poäng. Ankaragücü var nykomlingar i andra ligan den här säsongen.

Den sista platsen till Süper Lig avgörs i ett playoff mellan lagen som slutar på 3e till 6e plats i tabellen. Ümraniyespor, Boluspor och Gazisehir Gaziantep FK är redan klara för playoff. Den sista platsen till playoff står mellan B.B. Erzurumspor och Altinordu. Båda klubbarna har samma poäng och möts i den sista omgången då Altinordu har hemmaplansfördel. B.B. Erzurumspor vann det första mötet med 2-1 och har bättre statistik i inbördes möten om lagen skulle hamna på samma poäng. Just nu är B.B. Erzurumspor före i tabellen pga bättre målskillnad.

Semifinalerna i playoff avgörs i bäst av två matcher och finalen avgörs i en match på neutral plan där segraren tar den sista platsen till högsta ligan.

  1. Caykur Rizespor, 66 poäng
  2. Ankaragücü, 62 poäng

  3. Ümraniyespor, 58 poäng
  4. Boluspor,, 57 poäng
  5. Gazisehir Gaziantep FK, 53 poäng
  6. B.B. Erzurumspor, 52 poäng, +12 i målskillnad

  7. Altinordu, 52 poäng, +10 i målskillnad
  8. Istanbulspor, 49 poäng
  9. Balikesirspor, 49 poäng