Cupderbyt: Besiktas kom aldrig till spel – nu väntar man på förbundets beslut

Det blev som väntat ingen fortsättningen på det avbrutna derbyt i turkiska cupens semifinal mellan Fenerbahce och Besiktas.

Första matchen på Vodafone Park mellan lagen slutade 2-2. Och i returen på Sükrü Saracoglu stadion avbröts matchen i den 57e minuten vid ställningen 0-0.

Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) tog beslutet att matchen skulle fortsätta från den 57e minuten inför tomma läktare torsdagen den 3e maj med avspark 19:30. Besiktas meddelade efter förbundets beslut om att klubben inte kommer att spela klart matchen då man ansåg att beslutet var fel.

Så på torsdagskvällen kom Besiktas aldrig till spel och efter femton minuters väntetid beslöt domaren att bryta matchen.

Det är nu upp till det turkiska fotbollsförbundet att ta ett beslut men det troliga blir att Fenerbahce tilldelas segern med 3-0 och att laget går till final där Akhisarspor väntar.

Besiktas kan straffas med att inte få spela i turkiska cupen nästa säsong samt lämna tillbaka inkomsterna som klubben har fått från turkiska cupen under den pågående säsongen.

Finalen i turkiska cupen spelas onsdagen den 9e december i staden Diyarbakir. Avsparkstiden meddelas senare.