Tayfun Korkut och Stuttgarts fantastiska vårsäsong

Tayfun Korkut tog över VfB Stuttgart under januari det här året när laget var på nedflyttningsplats.

Den turkiske tränaren har hyllats under våren och med all rätta. Tayfun tog laget från nedflyttningsplats till sjunde plats i Bundesliga på 14 matcher och vann hela 31 poäng. Stuttgart vann nio matcher, förlorade en match och spelade oavgjort fyra matcher under Tayfun Korkut.

I Bundesligas sista omgång i helgen hade laget chansen att knipa till och med en Europa-plats men då var Stuttgart beroende av andra resultat (RB Leipzig behövde förlora men besegrade Hertha Berlin med 6-2)

Tayfun Korkut och VfB Stuttgart avslutade hursomhelst säsongen med stil när man körde över Bayern München med hela 4-1 på bortaplan. Trots att Bayern var klara ligamästare sedan tidigare så var det en insats som signalerade om hur Tayfun förändrat hela Stuttgart på 14 matcher under våren.

Enligt rykten i Turkiet (Källan: Fotomac) så sägs Fenerbahces president Aziz Yildirim vara intresserad av Tayfuns situationen och planer inför nästa säsong, det är enligt källan oklart kring vad det är för roll som Fenerbahces president vill erbjuda Tayfun Korkut.