Bilal Basacikoglu till Kayserispor och Mustafa Saymak till Caykur Rizespor

Två spelare med turkiskt ursprung som är födda och uppväxta i Holland har flyttat till turkiska ligan.

Kayserispor har gjort klart med den 23-årige yttermittfältaren Bilal Basacikoglu från Feyenoord som har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Enligt Transfermarkt ligger övergångssumman på 1,1 miljoner Euro. Bilal värvades till Feyenoord inför säsongen 2014/15 efter att ha gjort en bra säsong i Heerenveen. Han har inte varit ordinarie i Feyenoord och har istället fått agera mest inhoppare. Förra säsongen gjorde han 3 mål samt 4 assist på 13 ligamatcher och totalt blev det 6 mål samt 16 assist på 76 matcher för Feyenoord i Eredivisie. När Feyenoord blev ligamästare säsongen 2016/17 gjorde han 6 assist på 24 matcher och missade också flera matcher den säsongen pga skada. Han har också vunnit två cuptitlar och en supercup-titel i Feyenoord.

Bilal som har en turkisk pappa och en marockansk mamma spelade för Hollands U18- och U19-landslag men har på senare år spelat för Turkiets U20- och U21-landslag.

***

En av nykomlingarna i Süper Lig nästa säsong Caykur Rizespor har gjort klart med den 25-årige offensive mittfältaren Mustafa Saymak som kommer på fri transfer från PEC Zwolle där han har spelat under hela sin karriär. Han gjorde debut i klubbens A-lag som 18-åring 2011 då i holländska andraligan och har sedan dess spelat 169 matcher för klubben. På dessa matcher har det blivit 26 mål och 12 assist. Förra säsongen gjorde han 11 mål samt 4 assist på 31 matcher när Zwolle kom på en niondeplats i Eredivisie. Mustafa har vunnit både holländska cupen och supercupen med Zwolle. Båda gångerna besegrades Ajax i finalen.

Mustafas kontrakt med Rizespor är på tre år. Han har representerat Holland på U19, U20 och U21 nivå samt Turkiet på U21-nivå i landslagssammanhang.