Damien Comolli är i Istanbul för att träffa Ali Koc och Fenerbahce

Ali Koc är ny president i Fenerbahce och tidigare har uttryckt sig att om han blir president så är Damien Comolli den första personen som han kommer att hämta till klubben. Vem är då Damien Comolli?

Damien Comolli spelade i AS Monacos ungdomsakademi som ung men blev aldrig någon stor spelare och avslutade karriären och började studera istället efter ungdomsfotbollen var över. Damien som utbildade sig till jurist började ta kurser inom tränarutbildningar och 1996 började han jobba i Arsenal med sin landsman Arsene Wenger och väl där jobbade han som scout. Det var Comolli som hämtade in och uppfann bland annat Kolo Toure, före detta Galatasaray-spelaren Emmanuel Eboue samt Gael Clichy som idag är i Istanbul Basaksehir.

2001 jobbade Comolli som fotbollsdirektör för Saint Etienne och det var där som Bafetimbi Gomis gick upp till A-laget från ungdomslagen. 2005 återvände Comolli till England och denna gången Tottenham och blev deras sportchef. Comolli låg bakom värvningarna av Gareth Bale, Luka Modric och Dimitar Berbatov, spelare som Tottenham senare tjänade stora pengar på vid försäljningar.

2010 kom han till Liverpool och började jobba som ’strategidirektör’ för fotbollen och värvade bland annat Luis Suarez och Jordan Henderson. Damien Comolli värvade även Andy  Caroll för 36 miljoner pund, en affär som blev en stor snackis och där många frågetecken riktades mot Comolli. 2012 avslutade han jobbet i Liverpool på grund av familjeproblem.

Igår, under måndagen, landade Damien Comolli på Istanbul Atatürk flygplats och såklart fanns media på plats för att uppvakta den framgångsrike fransmannen:

– Jag är i Istanbul på inbjudan av Ali Koc och jag är väldigt glad över att vara här. Jag är glad för Ali Kocs skull att han har blivit president, sade Damien Comolli på flygplatsen.

På frågan om han skulle bli klubbens nya sportchef svarade han:

– Vi kommer ha mer tid att prata om detta senare, avslutade Damien Comolli.