”Mugdat Celik klar för Galatasaray”

Både NTV Spor och beIN Sports uppger att Galatasaray har kommit överens med Mugdat Celik. 

Mugdats kontrakt med Akhisarspor har gått ut vilket innebär att han är fri att skriva på för vilken klubb som helst. Och nu uppger två av Turkiets största mediesajter att Galatasaray har kommit överens om ett treårskontrakt med honom.

Mugdat Celik är 28 år och kan användas både som offensiv mittfältare och anfallare. Han har spelat för Akhisarspor i 2,5 säsonger där han under den gångna säsongen blev historisk cupmästare efter att ha besegrat Fenerbahce i finalen med 3-2. Mugdat hade en stor del i finalens utgång och stod för två assist. På alla matcher i turkiska cupen den här säsongen gjorde han 3 mål samt 5 assist på 10 matcher. I ligaspelet blev det 4 mål samt 4 assist på 25 matcher för hans del.

Innan tiden i Akhisarspor spelade han 2,5 säsonger i Balikesirspor. Bl.a. spelade han en säsong i Süper Lig med Balikesirspor. Han har också spelat för Nazilli Belediyespor där han var skyttekung i tredjedivisionen. Tillhörde Genclerbirligi mellan åren 2005 till 2011 men fick aldrig chansen i klubbens A-lag och blev istället utlånad till fyra olika klubbar under sin tid i Ankara-klubben.