Officiellt: Två spelare lämnar Basaksehir

Istanbul Basaksehir väljer att gå skilda vägar med två spelare.

Den 35-årige mittbacken Egemen Korkmaz som kom till klubben i januari 2017 och den 32-årige anfallaren Mehmet Batdal som har tillhört klubben sedan 2013.

Egemen Korkmaz spelade aldrig någon ligamatch för Basaksehir men det blev fyra matcher i turkiska cupen, två under säsongen 2016/2017 och två under den gångna säsongen. Egemen spelade många år i Bursaspor, Trabzonspor, Besiktas samt Fenerbahce innan han drog utomlands och spelade två säsonger i schweiziska andraligan för FC Wil 1900 som under en period hade turkisk ägare och flera spelare/tränare med turkisk anknytning.

Mehmet Batdal hade en stor del i med 13 mål på 31 ligamatcher när Basaksehir gick direkt upp till Süper Lig säsongen 2013/14 efter att ha åkt ut säsongen innan. Fick en hel del speltid de tre första säsongerna efter uppflyttningen till Süper Lig men i takt med Basaksehirs storsatsning har speltiden uteblivit och i januari tidigare i år blev han utlånad till Osmanlispor där det blev 2 mål på 9 ligamatcher. Det blev 39 mål på 126 tävlingsmatcher för Batdal i Basaksehir som när han kom fram i Bucaspor för många år sedan kallades för Turkiets Ibrahimovic.