Stuttgart förlänger kontraktet med Tayfun Korkut

Tayfun Korkut gjorde stor succé som tränare för Stuttgart under vårsäsongen. Nu har klubben förlängt hans kontrakt.

När Tayfun tog över tränarjobbet i Stuttgart i januari låg klubben på en nedflyttningsplats i Bundesliga. När säsongen var över som avslutades med fyra raka segrar och storseger med 4-1 på bortaplan mot Bayern München i sista omgången kom Stuttgart på sjundeplats i tabellen bara två poäng upp till en Europa League-plats och fyra poäng upp till en Champions League-plats.

Tayfun Korkuts nya kontrakt med Stuttgart sträcker sig till sista juni 2020. Hans hjälptränare i Stuttgart blir Ilja Aracic och Steven Cherundolo.

I Stuttgart spelar den talangfulle mittfältare Berkay Özcan som nyligen gjorde debut i det turkiska landslaget och den argentinske vänsterbacken Emiliano Insua som var utlånad från Liverpool till Galatasaray säsongen 2010-11.

Tayfun spelade under sin aktiva tid som fotbollsspelare i Stuttgart Kickers, Fenerbahce, Real Sociedad, Espanyol, Besiktas och Genclerbirligi. Efter spelarkarriären har han varit tränare i Real Sociedads U19-lag, Hoffenheims U17-lag, Stuttgarts U19-lag, assisterande förbundskapten till Abdullah Avci i Turkiet och huvudtränare i Hannover 96, Kaiserslautern samt Bayer Leverkusen.

LÄS OCKSÅ:
Tayfun Korkut- och Stuttgarts fantastiska vårsäsong