Turkiet möter Tunisien

Turkiet spelar på fredagskvällen en landskamp mot Tunisien i Schweiz. 

Det är den andra landskampen av tre under landslagssamlingen i maj/juni. Den första landskampen spelades mot Iran i måndags och slutade med 2-1 seger för Turkiet efter att Cenk Tosun gjort Turkiets båda mål. Iran reducerade på straffspark på tilläggstid. Den sista landskampen som också avslutar landslagssamlingen är mot Ryssland i Moskva på tisdag.

Landskampen mot Tunisien spelas på Stade de Geneve i staden Schweiz och avspark är 20.15 svensk tid. Domarteamet är från Schweiz och huvuddomaren heter Alain Bieri.

Matchen sänds på A Spor och S Sport.

Det är femte gången Turkiet möter Tunisien. Turkiet vann det första mötet länderna emellan 1965 med 4-1. Efter det har de tre senaste mötena slutat 0-0. De matcherna har spelats 1967, 1968 och 1991.

***

Tunisien som laddar upp inför VM i Ryssland mötte Portugal i en landskamp i början av veckan som slutade 2-2 sedan Tunisien hämtat upp 0-2.

Tunisiens förbundskapten heter Nabil Maaloul och här är truppen med en spelare från Süper Lig: 29-årige mitttbacken Siyam Ben Youssef som spelade 26 ligamatcher för Kasimpasa under den gångna säsongen.

Målvakter: Mathlouthi Aymen (Al Batin), Ben Cherifia Moez (ES Tunis), Ben Mustapha Farouk (Al Shabab), Moez Hassen (Chateauroux)

Försvarare: Hamdi Nagguez (Zamalek), Dylan Bronn (Gent), Rami Bedoui (ES Setif), Yohan Ben Olouane (Leicester City), Siyam Ben Youssef (Kasımpaşa), Yessine Meriah (CS Sfaxien), Bilel Mohsni (Dundee United), Khalil Chammam (ES Tunis), Oussama Haddai (Dijon), Ali Maaloul (Al Ahly)

Mittfältare: Elyess Skhiri (Montpellier), Mohamed Amine Ben Amor (Al Ahly), Ghaylene Chalali (ES Tunis), Karim Laaribi (Cesena), Ferjani Sassi (Al Nassr), Ahmed Khlil (Club Africain), Seifeddine Khaoui (Troyes), Mohamed Wael Arbi (Tours)

Anfallare: Fakhreddine Ben Youssef (Al Ittifaq), Anice Badri (ES Tunis), Bassem Srarfi (Nice), Ahmed Akaichi (Al Ittihad), Wahbi Khazri (Rennes), Naim Sliti (Dijon), Sabeur Khlifa (Club Africain)

Turkiets trupp.