VIDEO: Turkiet 2-2 Tunisien

Landskampen mellan Turkiet och Tunisien slutade oavgjord.

Efter en mållös första halvlek tog Turkiet ledningen i den 54e minuten när Cenk Tosun gjorde mål på straffspark. Ledningen höll sig inte länge då Tunisien kvitterade bara ett par minuter senare efter ett snyggt mål av Anice Badri.

Efter Tunisiens kvitteringsmål stannade spelet upp i flera minuter sedan Cenk sprungit mot läktarsektionen bakom avbytarbänken där bl.a. hans pappa satt. Cenk pekade upp mot läktaren och efteråt fick han direkt rött kort för sitt agerande. I efterhand visade det sig att en bengalisk eld hade kastats från en sektion längre upp mot planen men som hade hamnat där Cenk Tosuns pappa satt och i samband med det uppstod konflikt på läktaren.

Cenk berättade efter matchen att han egentligen är en lugn människa men såg svart när han hade sett att hans pappa hade hamnat i konflikt på läktaren. Han bad om ursäkt för sitt beteende till sina lagkamrater och människorna i Turkiet. Att han inte kunde uppföra sig på detta sätt i Turkiets landslagströja och att det skulle bli en läxa för honom.

Efter att spelet återupptogs tog Tunisien ledningen i den 79e minuten genom Ferjani Sassi som något turligt fick bollen via stolpen i mål. Men Turkiet gav inte upp och efter en frisparksvariant i slutminuten kvitterade Turkiet genom Caglar Söyüncü som gjorde sitt första mål i landslaget. Efter kvitteringsmålet stormades planen av åskådare och matchen återupptogs aldrig.

Närmast väntar Ryssland på bortaplan på tisdag nästa vecka för landslagets del.