Arenafrågan löst för Ankaragücü

Arenafrågan har lösts för Ankaragücü som tog sig tillbaka till Süper Lig förra säsongen efter sex år.

Ankara 19 Mayis stadion.

Nykomlingen Ankaragücüs gamla hemmaarena 19 Mayis stadion ska rivas och i väntan på att den nya arenan Eryaman stadion ska bli klar togs först ett beslut om att klubben skulle spela sina hemmamatcher under den första halvan av säsongen i staden Afyonkarahisar som ligger 260 km väster om Ankara.

Men det blev stora protester från fansens sida som satte igång en kampanj med hashtaggen #AnkaragücüAnkaradaOynasin i sociala medier vilket betyder Ankaragücü borde spela i Ankara.

På tisdagen kom ett nytt beslut när Ankaragücü efter samtal med politiker meddelade att klubben ska använda Yenikent stadion som sin hemmaarena tills den nya arenan blir klar. Yenikent stadion är i vanliga fall hemmaplan för Osmanlispor som åkte ur Süper Lig förra säsongen och det mest troliga är att även Genclerbirligi som också åkte ur Süper Lig förra säsongen och som har delat 19 Mayis stadion som hemmaarena tillsammans med Ankaragücü kommer att spela på Yenikent stadion.

Yenikent stadion.