Atiba Hutchinsons framtid i Besiktas

Atiba Hutchinson har spelat fem säsonger i Besiktas och vill fortsätta i klubben men är just nu klubblös och tränar på egenhand.

Hutchinson vill stanna kvar i Besiktas och tränaren Senol Günes vill ha honom i laget.

Den 35-årige kanadensiske mittfältarens kontrakt gick ut efter den förra säsongen och parterna har inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt. Besiktas uppges erbjuda ett kontrakt över nästa säsong medan Hutchinson uppges vilja ha ett år med option på ytterligare ett år. Det skrivs också att lönen i kontraktet som Hutchinson har blivit erbjuden har varit för låg.

Atiba Hutchinson som har spelat tre år i Sverige, ett år för Öster och två år för Helsingborg kom till Besiktas inför säsongen 2013/14 och har sedan dess varit en viktig pussel i Besiktas centrallinje som defensivmittfältare. Han har spelat 194 tävlingsmatcher i klubben varav 147 matcher i Süper Lig, vunnit två ligatitlar, varit med och skrivit historia i Champions League och nått kvartsfinal i Europa League där det blev förlust efter straffsparkar mot Lyon.

***

Atiba Hutchinsons garantilön i Besiktas under alla hans år i klubben har varit 1 miljon Euro per år. Bonusar har tillkommit.