Batuhan Karadeniz fortsätter karriären i Adana Demirspor – har lovat göra minst tjugo mål

Den tidigare supertalangen Batuhan Karadeniz klar för Adana Demirspor i Spor Toto 1. Lig.

Batuhan som har hunnit bli 27 år gammal debuterade och gjorde mål i Süper Lig som 16-åring när han spelade för Besiktas. Det var i augusti 2007 och han blev vid den tidpunkten både tidernas yngsta spelare samt tidernas yngsta målskytt i Süper Lig. I videoklippet nedan kan ni se hans första mål i Süper Lig som kom mot Gaziantepspor i den 95e minuten. Hans debut i landslaget kom som 17-åring i en VM-kvalmatch mot Bosnien i oktober 2008. Men antalet landskamper stannade bara vid två om det nu inte blir fler i framtiden.

Besiktas lånade ut honom till Eskisehirspor som senare blev en permanent övergång. Efter två bra säsonger i Es, Es återvände han till Besiktas men blev inte långvarig. Efter en säsong skrev han på för Trabzonspor men lämnade efter en halvsäsong för spel i Elazigspor där det också blev spel i en halvsäsong. Skrev därefter på för Sivasspor där han stannade i 1,5 säsong innan han flyttade till Schweiz för spel i St.Gallen. Men efter bara en halvsäsong återvände han till Turkiet där Sanliurfaspor blev nästa klubbadress och efter en säsong där blev Sakaryaspor i tredjeligan (TFF 2. Lig) ny klubb. I Sakaryaspor gjorde han 7 mål på 18 ligamatcher och 5 mål på 4 matcher i playoff till andraligan (Spor Toto 1. Lig). Han gjorde mål i alla playoffmatcher men missade finalen pga avstängning.

I andra semifinalmatchen mot Gümüshanespor blev han inbytt gjorde mål och drog på sig två gula kort vilket resulterade i en utvisning som i sin tur ledde till en avstängning i finalen mot Afjet Afyonspor där det blev förlust med 1-2 och en missad plats i andraligan.

Men nu blir det spel i andraligan ändå för Batuhan Karadeniz som har skrivit på för två säsonger med Adana Demirspor som blir hans nionde klubb i karriären. Och i samband med Adana Demirspors presentation av honom sa klubbens president Murat Sancak om att Batuhan lovade att han skulle göra minst tjugo mål.