Fenerbahces ärenden i CAS, FIFA och det turkiska förbundet

Fenerbahce har flera ärenden hos CAS, FIFA och det turkiska fotbollsförbundet just nu.

Det var under onsdagen som klubben gjorde ett uttalande till KAP (börsen) om alla ärenden som just nu finns i CAS (Idrottens skiljedomstol), FIFA och det turkiska fotbollsförbundet.

Liverpool vill ha 677 808 Euro från Fenerbahce rörande Lazar Markovic som var på lån i klubben för ett par säsonger sedan. Liverpool vill också ha 1 miljon Euro från Fenerbahce för en utebliven träningsmatch. Ärendet är hos FIFA.

Fenerbahce har två ärenden som rör Gregory van der Wiel som värvades från Paris SG. Ett ärendet handlar om att van der Wiels doktor Madina Turakulova ska ha gjort en falsk läkarrapport och det andra ärendet handlar om att Fenerbahce vill ha tillbaka 245 000 Euro plus ränta som klubben har betalat till van der Wiel. Ärendet hos CAS.

Ett ärende rör Volkan Sen som klubben bröt kontraktet med. Det handlar om 687 000 Euro och Fenerbahce väntar just nu på ett beslut från förbundets tvistlösningsnämnd.

Serdar Kesimal har vänt sig till FIFA för att stoppa en böter på 250 000 Euro som han fick av Fenerbahce. Michael Kadlec och Nani har också vänt sig till FIFA för utebliven lön. Kadlec vill ha 75 000 Euro och Nani vill ha 420 000 Euro.

Red Tigers en klubb i Nigeria har också öppnat ett ärende mot Fenerbahce för att klubben inte har betalat 492 644 Euro i utbildningsbidrag för att Emmanuel Emenike tidigare har spelat i klubben.