KLART: Volkan Demirel stannar kvar i Fenerbahce

Fenerbahces veteranmålvakt Volkan Demirel har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Volkans kontrakt med Fenerbahce gick ut efter den förra säsongen och parterna har sedan dess varit i förhandlingarna om ett nytt kontrakt. Under måndagen blev det klart att han stannar kvar i Fenerbahce efter att ha skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över den kommande säsongen. 36-årige Volkan har varit i Fenerbahce sedan 2002 och spelat 509 tävlingsmatcher i klubben, näst flest i klubbens historia.

Under sin tid i klubben har han vunnit fem ligatitlar, två cuptitlar och tre supercup-titlar samt spelat kvartsfinal i Champions League och semifinal i Europa League.

Volkan Demirel säger följande i ett uttalande på Fenerbahces officiella hemsida: ”Vi träffades- och pratade mycket med varandra under en till två veckor. Comolli var mycket hjälpsam. Jag är Fenerbahce-supporter och när jag ändå har kommit så här långt i karriären kommer jag att stanna kvar i Fenerbahce tills den tar slut. För mig finns det inget viktigare än att få vara här. Jag blir glad, känner mig stolt och hedersfull. Och precis som jag har sagt flera gånger tidigare vill jag inget annat än att få ta på mig Fenerbahce-tröjan. Jag hoppas att jag kan ta vara på den här möjligheten och vara en del av klubben för alltid.”

Fenerbahces sportchef Damien Comolli: ”När vi träffade Volkan i det första mötet under förhandlingarna pratade vi inte bara om hans situation och kontrakt. Vi pratade allmänt om Fenerbahce och klubbens unga målvakter. Och hans bemötande av det tyckte jag väldigt mycket om för han tänker inte bara på sig själv utan på Fenerbahce.”

Volkan som har varit förstamålvakt i Fenerbahce under många år får trots ett nytt kontrakt förmodligen rikta in sig på att vara reservmålvakt då Fenerbahce uppges vara på jakt efter en ny förstamålvakt. Sedan tidigare finns också Carlos Kameni i klubben. Det var tänkt att Kameni skulle vara förstamålvakt förra säsongen men konkurrerades ut av Volkan ju längre säsongen pågick.

***

Den som har spelat flest matcher i Fenerbahce är den gamle försvararen Müjdat Yetkiner som spelade 570 tävlingsmatcher.