Konyaspor värvar två spelare och säljer en spelare till Serie A

Konyaspor har gjort klart med två nya spelare och sålt en spelare till Serie A de senaste dagarna. 

Den 27-årige ukrainske försvararen Yevhen Opanasenko värvas in från Zorya Luhansk för 1 miljon Euro. Han har spelat i ukrainska ligan under hela sin karriär där det har blivit 181 matcher för tre olika klubbar. De 3,5 senaste säsongerna för Zorya.

Den 24-årige defensiva mittfältaren Marko Jevtovic från Serbien värvas från Partizan Belgrad för 500 000 Euro. Även han har spelat i inhemska ligan under hela sin karriär där det har blivit 128 matcher för tre olika klubbar. De tre senaste säsongerna för Partizan. Förra säsongen spelade han 7 matcher i Europa League när Partizan tog sig vidare från gruppspelet men förlorade i 16-delsfinalen. Spelade en landskamp för Serbien i januari 2017.

Båda spelarna har skrivit på för 2+1 år med Konyaspor.

***

Den 26-årige centrala mittfältaren Mehdi Bourabia, född och uppvuxen i Frankrike med marockansk ursprung lämnar Konyaspor efter en säsong för spel i Sassuolo i Serie A. Han spelade 30 ligamatcher, 2 cupmatcher, 1 supercupmatch och 6 matcher i Europa Leagues gruppspel. Värvades in från Levski Sofia 550 000 Euro och säljs vidare för 2,25 miljoner Euro.