Lämnade Galatasaray – klar för Genoa

Den 23-årige mittbacken Koray Günter lämnade Galatasaray när kontraktet gick ut. Nu är han klar för Genoa i Serie A.

Galatasaray värvade Koray från Borussia Dortmund för 2,5 miljoner Euro i januari 2014. Han skrev på ett 4,5 årskontrakt som gick ut efter den förra säsongen. I avtalet mellan klubbarna fanns också en återköpsklausul för Dortmund på 7 miljoner Euro. Tiden i Galatasaray blev ingen succé och det blev bara 50 tävlingsmatcher för honom i Galatasaray över en fyraårsperiod. Säsongen 2016/17 fick han förstörd pga skada och spelade ingen match alls.

Det är i skrivande stund oklart hur långt kontraktet med Genoa är.

Koray som har spelat för Tysklands ungdomslandslag och även fått göra ett kortare inhopp i Bundesliga ansågs i yngre ålder vara en stor mittbackstalang som inte fick fart på karriären i Galatasaray som många hoppades på. Han är fortfarande ung och frågan är om karriären kan ta fart i Genoa istället.