Från den turkiska fjärdeligan till franska högstaligan på två år

Lille har gjort klart med den 21-årige högerbacken Mehmet Zeki Celik från Istanbulspor.

Från den turkiska fjärdeligan till franska högstaligan på två år. 2016 spelade Zeki Celik för Karacabey Birlikspor i TFF 3. Lig vilket motsvarar fjärdeligan i Turkiet och under söndagen blev han klar för Lille i Ligue 1.

Mehmet Zeki Celik fick sin tidiga fotbollsutbildning i Bursaspor och det var därifrån han blev utlånad till Karacabey Birlikspor säsongen 2015/16. Säsongen därpå blev det en permanent övergång till Istanbulspor som då spelade i TFF 2. Lig. Istanbulspor gick upp till Spor Toto 1. Lig och där spelade Zeki Celik 33 ligamatcher förra säsongen. Det blev även 5 cupmatcher. Under säsongen blev han uttagen i det turkiska landslaget och i juni fick han debutera i landslaget efter ett inhopp i landskampen mot Ryssland. Han hade genom åren spelat för alla turkiska ungdomslandslag fram till A-landslaget.

Mehmet Zeki Celiks kontrakt med Lille är på fem år och övergångssumman som ännu inte är officiell uppges vara runt 1-1,5 miljoner Euro. Dessutom ska det finnas en vidareförsäljningsprocent i avtalet.