Liverpool uppges trappa upp på jakten på Vida

Besiktas mittback Domagoj Vida är ett eftertraktad namn på transfermarknaden efter Kroatiens succé i VM.

Vi har sedan tidigare skrivit att ett par engelska lag har uppgetts vara intresserade av att värva Vida. Lag som Everton, Fulham, Leicester City, Liverpool och West Ham.

Nu skriver den engelska tidningen The Sun att Liverpool ska ha höjt sitt bud på Vida från 15 miljoner Euro till 20 miljoner Euro. Samtidigt rapporteras det att Besiktas vill inte sälja honom för under 35 miljoner Euro.

29-årige Vida kom gratis till Besiktas i januari tidigare efter att ha spelat fem år i Dynamo Kiev och skrev på ett 4,5 årskontrakt med klubben. Han spelade 13 ligamatcher, 4 cupmatcher och 1 match i Champions League under det första halvåret i Besiktas.

I VM har Vida tillsammans med Kroatien gjort stor succé och tagit sig till final där Frankrike väntar på söndagskvällen. Vida har varit given som mittback i alla fem matcher och även gjort ett mål mot Ryssland. I landslaget bildar han mittbackspar med Dejan Lovren som till vardags spelar i just Liverpool.

Kommer duon att bilda mittbackspar i Liverpool med efter VM?