Mesut Özil slutar i landslaget

Mesut Özil meddelade under söndagen om att han lägger ner landslagskarriären.

Anledningen till att Özil väljer att sluta i landslaget är för den senaste tidens kritik och rasism han har fått uppleva både för det fotot han tog tillsammans med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan samt för Tysklands svaga insats i VM där Özil pekades ut som den största syndabocken.

Läs om kritiken mot Özil för bilden tillsammans med Erdogan och läs om rasismen mot Özil för Tysklands svaga insats i VM.

Özil publicerade under söndagen fyra bilder med sitt avskedsbrev på sin officiella Twitter-konto som ni kan se här nedan. Det är uppdelat i tre rubriker. Det första är ”Mötet med President Erdogan”, det andra är ”Media och sponsorer” och det tredje är ”DFB” vilket är förkortning för det tyska fotbollsförbundet.

Texterna är på engelska.