OFFICIELLT: Henry Onyekuru på lån till Galatasaray

Galatasaray har gjort klart med Henry Onyekuru på lån från Everton. 

Löneavtalet sträcker sig över en säsong och klubben betalar 800 000 Euro i lånesumma till Everton och Onyekuru får en garantilön på 1,2 miljoner Euro. Onyekuru får också en bonus på 10 000 Euro för varje seger i Süper Lig och UEFA-turnering samt 5 000 Euro för varje seger i turkiska cupen.

Onyekuru blir den andra nigerianska spelaren i Galatasaray efter Dominic Iorfa som spelade i klubben i början av 1990-talet. Han var förra säsongen utlånad till Anderlecht där han fram till skadan i december som höll honom borta från spel för resten av säsongen gjorde bra ifrån sig. Läs mer på länktipset nedan.

Henry Onyekuru blir Galatasarays tredje nyförvärv inför nästa säsong efter Yuto Nagatomo och Mugdat Celik.

LÄS OCKSÅ: 
OFFICIELLT: Galatasaray i förhandlingar med Everton