Serbisk mittfältare klar för Istanbul Basaksehir

Istanbul Basaksehir har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför nästa säsong.

Den 26-årige mittfältaren Milos Jojic ansluter från Köln i Bundesliga. Enligt Transfermarkt får Basaksehir betala 2 miljoner Euro i övergångssumma för Jojic som har skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Förra säsongen gjorde Jojic 2 mål och 5 assist på 25 ligamatcher för Köln som kom sist i Bundesliga. Han gjorde också ett mål på sex matcher i Europa Leagues gruppspel där Köln åkte ut i gruppspelet. Det var hans tredje säsong i Köln där det blev totalt 72 tävlingsmatcher. På dessa matcher noterades för nio mål och tolv assists.

Innan flytten till Köln spelade Jojic 1,5 säsonger i Borussia Dortmund när Jürgen Klopp var tränare i klubben dit han värvades från Partizan Belgrad. Han har också spelat för den mindre serbiska klubben Telepotik.