Tio spelare har lämnat Galatasaray

När Galatasaray bröt kontraktet med Endogan Adili på fredagen blev han den tionde spelaren att lämna klubben efter förra säsongen.

Sedan tidigare hade målvakterna Eray Iscan och Cedric Carrasco, försvararna Koray Günter, Hakan Balta och Iasmin Latovlevici samt mittfältarna Umut Gündogan och Yasin Öztekin lämnat efter att deras kontrakt gått ut. Och försvararen Jason Denayer som var på lån i klubben har återvänt till Manchester City.

En annan försvarare Luis Pedro Cavanda har sålts till Standard Liege för 2,4 miljoner Euro.

Endogan Adili som värvades till Galatasaray i januari 2014 men som aldrig spelade någon A-lagsmatch för klubben hade ett år kvar på sitt kontrakt värt 1,12 miljoner TL. Han blev utköpt från sitt kontrakt för 500 000 TL.

Av dessa spelare har två stycken förutom Cavanda gjort klart med nya klubbar. Koray Günter är klar för Genoa och Umut Gündogan för Boluspor.

***

Ytterligare två spelare som inte är önskvärda i klubben är på väg bort. Försvararen Tarik Camdal och mittfältaren Tolga Cigerci. Båda spelarnas kontrakt går ut den sista maj 2019. Tarik har länge varit utanför A-laget medan Tolga som fick allt mindre speltid efter att Fatih Terim tog över tränarjobbet inte fick följa med till klubbens träningsläger i Schweiz.

Båda spelarna sitter med höga löner. Tarik har en lön på 1,605 miljoner Euro per år och Tolga har en lön på 2 miljoner Euro per år.

***

Galatasaray har värvat tre spelare inför den nya säsongen. Vänsterbacken Yuto Nagatomo från Inter, mittfältaren Mugdat Celik från Akhisarspor och anfallaren Henry Onyekuru från Everton.