Trabzonspors president: ”Benfica ville ha Abdülkadir Ömür”

Trabzonspors president Ahmet Agaoglu sa i en direktsänd intervju på TRT Spor att Benfica hade lagt ett bud på klubbens stortalang Abdülkadir Ömür.

– Benfica la ett bud på 20 miljoner dollar på Abdülkadir. 14 miljoner dollar skulle betalas direkt och istället för 6 miljoner dollar erbjöd de fyra spelare men vi tackade nej, sa presidenten till TRT Spor.

19-årige Abdülkadir är en egen produkt i Trabzonspor där han i september förra året förlängde sitt kontrakt med klubben till juni 2022. Han gjorde debut i Trabzonspors A-lag som 16-åring och debuterade i Süper Lig som 17-åring. Flera europeiska klubbar följer honom. Läs mer om kontraktsförlängningen och mer om honom.

Förra säsongen fick han lite av ett genombrott även om Trabzonspor förväntar sig mer av honom. Han gjorde 3 mål samt 6 assist på 29 ligamatcher och visade flera gånger vilken talangfull spelare han är. Abdülkadir befinner sig just nu i Finland där han spelar U19-EM med det turkiska landslaget.