Veteranmittbacken fortsätter karriären i Ankaragücü

Den 36-årige rutinerade mittbacken Yalcin Ayhan fortsätter karriären hos nykomlingen Ankaragücü.

Yalcin som har spelat 371 matcher i Süper Lig för elva olika klubbar har skrivit på för ett år med huvudstadsklubben. Det är sjätte gången i hans karriär som han skriver på för en nykomling. De fem andra klubbarna är Antalyaspor (nykomlingar 08/09), Orduspor (11/12), Kasimpasa (12/13) och Istanbul Basaksehir (14/15) och Yeni Malatyaspor (17/18).

Förra säsongen inledde han i Yeni Malatyaspor och avslutade säsongen i Osmanlispor. Det blev totalt 29 ligamatcher, alla från start och bara en gång spelade han inte hela matchen. Innan flytten till Yeni Malatyaspor var han ordinarie mittback i Istanbul Basaksehir i tre säsonger där det blev 101 tävlingsmatcher.

Klubbarna han har spelat för i tur och ordning är: Istanbulspor, Galatasaray, Kayseri Erciyesspor, Sakaryaspor, Manisaspor, Antalyaspor, Gaziantepspor, Orduspor, Kasimpasa, Istanbul Basaksehir, Yeni Malatyaspor och Osmanlispor.

Han spelade aldrig några matcher för Sakaryaspor pga skada. Kunde ha blivit ytterligare en klubb han spelade för i Süper Lig eftersom Sakaryaspor spelade i högsta ligan då.

Yalcin som har gjort 23 mål i Süper Lig har gjort minst ett mål i högsta ligan sedan säsongen 2009/10.