Alessio Cerci klar för Ankaragücü

Nykomlingen Ankaragücü har gjort klart med den 31-årige yttermittfältaren Alessio Cerci.

Cerci anlände till Turkiets huvudstad Ankara för ett par dagar sedan och på lördagen presenterades han som Ankaragücüs nyförvärv i ett videoklipp på Twitter inspirerad av Gudfadern-filmerna.

Han inledde sin karriär i Roma och har därefter spelat för Brescia, Pisa, Atalanta, Fiorentina, Torino, Atletico Madrid, Milan, Genoa och Verona. Efter att ha gjort succé i två säsonger i Torino värvades han av Atletico Madrid inför säsongen 2014/15 för 15 miljoner Euro men tiden i Spanien blev allt annat än succé. Efter ett halvår återvände han på lån till Milan och var även på lån i Genoa innan han skrev på för Verona inför förra säsongen. I Verona gjorde han 3 mål och 3 assist på 24 ligamatcher när laget åkte ur Serie A. Totalt har det blivit 209 matcher och 41 mål för Cerci i Serie A för fem olika klubbar.

Han har även spelat 14 landskamper för Italiens landslag.

Kontraktet med Ankaragücü är på ett år.

– Jag har kommit till en storklubb. Jag pratade med mina vänner som berättade om klubben för mig. Det är en entusiastisk klubb vilket gjorde mig förväntansfull. Jag är säker på att jag tillsammans med mina lagkamrater kommer att jobba mycket hårt för att bli framgångsrik, sa Cerci när han presenterades.