Celso Borges klar för Göztepe

Göztepe har värvat den förre AIK-spelaren Celso Borges.

30-årige Borge spelade för AIK i tre år från 2012 till 2014 innan han i januari 2015 lämnade klubben för spel i Deportivo La Coruna. Det blev 3,5 säsonger och 107 ligamatcher i La Coruna där han var lagkamrat med bl.a. Emre Colak. På dessa matcher gjorde han 15 mål.

Efter att La Coruna ramlat ur högsta ligan förra säsongen har Borges ryktats vara på väg bort från klubben och då nämndes Göztepe tidigt som en av de intresserade klubbarna. På onsdagen blev han klar för klubben. Kontraktet är på tre säsonger och enligt Transfermarkt är övergångssumman 1,5 miljoner Euro.

Celso Borges som har gjort 20 mål på 116 landskamper för Costa Rica var med i VM i Ryssland och spelade samtliga minuter när landet åkte ur i gruppspelet.