Champions League: Fenerbahce utslagna i den tredje kvalomgången

Det blir inget Champions League i år heller för Fenerbahce som spelade oavgjort under tisdagskvällen mot Benfica. 

Fenerbahce var tvungna att vinna med minst två mål för att gå vidare ur den tredje kvalomgången av Champions League då Benfica vann det första mötet med 1-0. Uppgiften blev ännu tuffare då det var gästerna som tog ledningen i returmötet på Ülker-stadion. Fenerbahce började bra och Eljif Elmas som fick återigen förtroende var nära att göra mål från distans.

I den 26:e minuten gjorde Fernandes matchens första mål och gav Benfica andrum i matchen och perfekt utgång i matchen. Fenerbahce pressade på allt mer och fick utdelning på tilläggstid av den första halvlek när Alper Potuk nickade in kvitteringen. Ett mycket viktigt mål för Feners moral inför andra halvleken.

Trots spel mot ett mål i andra halvlek och bra lägen av bland annat inbytte Baris Alici så kunde inte Fenerbahce hitta det andra målet. Matchen slutade oavgjort och Benfica går vidare med totalt 2-1 över två matcher.

För Fenerbahce väntar nu UEFA Europa League för säsongen 2018-19.