”Istanbul Basaksehir överens med Alanyaspor”

En av Süper Ligs bästa spelare förra säsongen Emre Akbaba uppges vara på väg till Istanbul Basaksehir.

Det är Twitter-kontot Transfer Merkez som skriver att Basaksehir och Alanyaspor har kommit överens om en övergångssumma på 5 miljoner Euro. Hälften av pengarna kommer att betalas direkt och andra hälften kommer att betalas under två år. Alanyaspor ska dessutom ha rätt till 15 % av en eventuell vidareförsäljning.

Emre som gjorde 14 mål och 10 assist på 32 ligamatcher förra säsongen var nära att hamna i Basaksehir redan i januari. Även då hade klubbarna kommit överens om en övergångssumma på 5 miljoner Euro men Emre kom aldrig överens med Basaksehir. Även Galatasaray har visat intresse för honom men har inte varit villiga att betala övergångssumman på 5 miljoner Euro.

Emre som är född i Frankrike debuterade i turkiska landslaget förra året och har gjort 1 mål på 5 landskamper.

Har gjort totalt 54 mål på 150 tävlingsmatcher för Alanyaspor. Han var högst delaktig när Alanyaspor gick upp till Spor Toto 1. Lig med 15 mål på 37 ligamatcher säsongen 2013/14 och när Alanyaspor gick upp till Süper Lig säsongen 2015-16 gjorde han 8 mål på 17 ligamatcher.