Fenerbahce förlänger med- och lånar ut mittfältare till Serie A-nykomling

Salih Ucan har tidigare varit på lån i Roma. Nu återvänder han till Serie A för spel i Empoli.

Fenerbahce utnyttjade en option i Salihs kontrakt och förlängde den med ett år till juni 2020. Sedan lånades han till Empoli som är nykomlingar i Serie A den här säsongen. Lånet sträcker sig över säsongen och efter lånetiden har Empoli köpoption på honom.

Det är andra gången i hans karriär som Salih lånas ut till en italiensk klubb. Inför säsongen 2014/15 lånades han ut till Roma för en kostnad på 4,55 miljoner Euro. Efter säsongen kunde Roma förlänga lånet med en säsong utan någon kostnad vilket klubben gjorde. Men klubben utnyttjade aldrig köpoptionen på 11 miljoner Euro. Salih spelade 10 tävlingsmatcher för Roma på två säsonger.

Han återvände därefter till Fenerbahce och tillhörde A-laget säsongen 2016/17 men det blev inte mycket speltid. Förra säsongen var han utlånad till Sion i schweiziska ligan där han gjorde 2 mål och 4 assist på 19 ligamatcher. Hans första mål för Sion var ett snyggt frisparksmål.

Salih värvades från Bucaspor till Fenerbahce inför säsongen 2012/13 som 18-åriong och ansågs då vara en av Turkiets största talanger. Idag är han 24 år gammal.