Fenerbahce sägs vilja ersätta Josef de Souza med Nuri Sahin

Enligt beIN Sports så är Fenerbahce redo att förhandla med Borussia Dortmund gällande den tidigare turkiske landslagsspelaren Nuri Sahin.

Fenerbahce ska ha varit i kontakt med spelarens agent och ser honom som en ersättare till Josef de Souza som lämnade för Al Ahli till en summa för 12 miljoner euro. Fener ska enligt källan vara villig att betala hans prislapp istället för att låna in honom. Samtidigt så sägs Borussia Dortmund vara öppna för att sälja Nuri Sahin som har fått sparsamt med speltid sedan han kom tillbaka till klubben från Liverpool men det har även varit en jobbig period med flera skador för Nuri Sahin.

Allt sägs hänga på om Philipp Cocu också vill ha in mittfältaren, skulle ge tränaren ge grönt ljus så kommer Fenerbahce börjar arbeta för att hämta in den turkiske mittfältaren som har hunnit bli 29 år.

Nuri Sahin var en av nyckelfaktorerna i Borussia Dortmunds segerlag när klubben vann ligan 2010-2011, samma säsong blev han utsedd till ligans bäste spelare och senare såld till Real Madrid för 10 miljone euro på grund av att hans kontrakt var nära att gå ut. Nuri som var en stor talang och en av Turkiets största framtidslöften har inte haft den karriärsutvecklingen som han velat med flera stora skador genom karriären.

Intressant är dock hur sugen Nuri Sahin är att flytta till Fenerbahce, den tidigare turkiske landslagsmittfältaren har sagt att han är Galatasaray-supporter.