Kval till Europa League: Besiktas – LASK Linz | Istanbul Basaksehir – Burnley

Besiktas möter LASK Linz från Österrike och Istanbul Basaksehir möter Burnley från England i tredje kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.

Efter att ha slagit ut B36 Torshavn från Färöarna med totalt 8-0 i andra kvalomgången väntar nu österrikiskt motstånd för Besiktas. LASK Linz slog ut Lilleström från Norge med 6-1 totalt i andra kvalomgången. Klubben hade inför säsongen inte spelat i en UEFA-turnering sedan 2000 och har aldrig tagit sig så här långt i en UEFA-turnering. Klubben var nykomlingar i österrikiska högstaligan förra säsongen och hade innan dess inte spelat i högstaligan sedan 2010. Då hade klubben också varit nere i tredjeligan och vänt. I LASK finns den turkiska mittfältaren Dogan Erdogan som har spelat i klubben i tre säsonger. Han har varit långtidsskadad och inte spelat en match sedan oktober förra året.

Besiktas har anmält tre av klubbens största stjärnor Pepe, Domagoj Vida och Ricardo Quaresma i truppen till matcherna mot LASK Linz men återstår att se om någon av trion får speltid. Den som uppges ligga närmast till spel är Pepe. Se truppen här.

Besiktas – LASK Linz
Tredje kvalomgången till Europa Leagues gruppspel
Aren: Vodafone Park (Istanbul)
Domare: Bartosz Frankowski
Avspark: 20.00 (svensk tid)
Kanal: D-Smart (Turkiet)

***

Istanbul Basaksehir går in i tredje kvalomgången till Europa Leagues gruppspel där laget ställs mot Burnley från England. Burnley slutade på en sjundeplats i Premier League förra säsongen och tog en Europa-plats för första gången på över femtio år. I andra kvalomgången ställdes laget mot Aberdeen från Skottland. Efter att båda matcherna slutat 1-1 efter ordinarie matchtid vann Burnley till slut returen på hemmaplan med 3-1 efter förlängning.

Två spelare i Basaksehir som missar första mötet mot Burnley är Arda Turan och Emmanuel Adebayor. Arda finns inte med på listan över anmälda spelare till matcherna mot Burnley pga skada och Adebayor står över första mötet pga skada. Se truppen här.

Istanbul Basaksehir – Burnley
Tredje kvalomgången till Europa Leagues gruppspel
Arena: 3. Istanbul Basaksehir Fatih Terim stadion
Domare: Srdjan Jovanovic (Serbien)
Avspark: 20.00 (Svensk tid)
Kanal: TRT 1 (Turkiet)