Leicester redo att buda på turkiska landslagsmittbacken

Ska den 22-årige landslagsmittbacken Caglar Söyüncü hamna i Premier League till slut ändå?

Under det senaste året har det stått mycket om att Caglar är på väg till England där främst Arsenal har nämnts som ny klubbadress men en flytt dit verkar inte aktuell i dagsläget. Istället sägs han vara på väg till Leicester City.

Den turkiska sajten Skor skriver med hänvisningen till den engelska tidningen Daily Mirror att Leicester vill värva två nya mittbackar nu när Harry Maguire uppges vara nära Manchester United. Dessa mittbackar ska vara Caglar och Filip Benkovic från Dynamo Zagreb. Benkovic övergång sägs redan vara i stort sett klar. Dynamo ska ha accepterat ett bud på 15 miljoner Euro och övergången förväntas bli klar inom de kommande dagarna.

Vad gäller Caglar Söyüncü är Leicester beredda att betala 25 miljoner Euro inklusive bonusar till Freiburg för en övergång. Den tyska klubben förväntas ge ett svar inom kort.

Caglar som just nu är skadad värvades från Altinordu till Freiburg inför säsongen 2016/17 för 2,65 miljoner Euro. Vid en eventuell vidareförsäljning har Altinordu rätt till 20 % av övergångssumman.