Nuri Sahin lämnar Borussia Dortmund – klar för Werder Bremen

Nuri Sahin lämnar Borussia Dortmund för spel i Werder Bremen.

På fredagen skrev Nuri på tvåårskontrakt med sin nya klubb.

Det blev totalt 9,5 säsonger och 274 tävlingsmatcher i Dortmund där han var en av nyckelspelarna när klubben vann ligatiteln säsongen 2010/11. När han debuterade för Dortmund i Bundesliga säsongen 2005/06 blev han tidernas yngsta spelare i Bundesliga något han fortfarande är. Och när han senare under samma säsong gjorde mål blev han tidernas yngsta målskytt i Bundesliga vilket han också fortfarande är.

Förutom spel i Dortmund har han också varit utlånad en säsong till Feyenoord samt spelat en säsong i Real Madrid dit han blev såld efter ligatiteln 2011. Efter en säsong i Real blev han utlånad till Liverpool en halvsäsong innan han återvände till Dortmund i januari 2013. Först på lån i 1,5 säsong och sedan en permanent flytt inför säsongen 2014/15.

Nuri som meddelade att han slutar i landslaget i november förra året spelade 52 landskamper för Turkiet.

Borussia Dortmund har publicerat en hyllningsvideo till honom på sin Twitter-konto som ni kan se nedan.