OFFICIELLT: Caglar Söyüncü klar för Leicester

Leicester City gjorde klart med turkiska landslagsmittbacken Caglar Söyüncü, 22 år på transferfönstrets sista dag.

Det var bestämt innan att transferfönstret i Premier League skulle stängas dagen innan ligapremiären säsongen 2018/19.

Leicester skriver på sin officiella hemsida om att Caglar har gått igenom den obligatoriska läkarundersökningen och skrivit på ett femårskontrakt med klubben. Vidare skriver Leicester att övergången hänger på om Caglar får arbetstillstånd i England. Att Caglar ska få arbetstillståndet ska inte vara några problem då han är landslagsspelare och har spelat majoriteten av landskamperna de senaste åren.

Han kommer närmast från Freiburg i Tyskland där han har spelat två säsonger. Leicester meddelar att övergångssumman är hemlig men engelska medier skriver att den är på 21 miljoner Euro. Altinordu som sålde Caglar till Freiburg har rätt till 25 % av övergångssumman.

Caglar som debuterade i landslaget som 19-åring i en landskamp mot Sverige i Mars 2016 har spelat 15 landskamper för Turkiet. Han spelade förra säsongen 30 tävlingsmatcher för Freiburg i Bundesliga, tyska cupen och Europa League-kvalet.