OFFICIELLT: Erkan Zengin klar för Fatih Karagümrük

Erkan Zengin har skrivit på för TFF 2. Lig-klubben Fatih Karagümrük.

Vi skrev på tisdagen om att Erkan var på väg till den turkiska tredjeligan och på onsdagen blev det klart.

Karagümrük blir Erkans fjärde klubb i Turkiet efter att ha tidigare spelat för Besiktas, Eskisehirspor och Trabzonspor. I våras återvände han till Hammarby IF men tiden där blev kort. Det blev bara två kortare inhopp och en match från start vilket var i derbyt mot Djurgården där han skadade sig i den andra halvleken och missade därefter resten av matcherna under hans korta kontrakt som han hade med Hammarby.

Nu blir det spel i turkiska tredjeligan för Erkans del i Karagümrük som storsatsar inför den nya säsongen. Förutom värvningen av Erkan har klubben också gjort klart med Benjamin Fuchs, Senol Can, Yigit Incedemir, Turgut Dogan Sahin, Sanharib Malki och Mehmet Batdal. Spelare som alla har flera års erfarenhet från spel i de högsta turkiska ligorna.

Karagümrük stor just nu utan tränare sedan den f.d. landslagsanfallaren Oktay Derelioglu fått sparken men högst upp på klubbens lista finns Hikmet Karaman som har tidigare tränat flera klubbar i Süper Lig.

– Jag kom inte hit för pengarna. Jag kom hit för att tillsammans med mina kompisar göra Karagümrük och Süleyman Hurma till mästare, säger Erkan i ett uttalande som har publicerats på klubbens officiella hemsida.

Süleyman Hurma är nyvald president i Fatih Karagümrük och var tidigare sportchef i Samsunspor, Kayserispor samt Trabzonspor. Han var sportchef i Trabzonspor när Erkan Zengin värvades till klubben. Nu återförenas duon.

***

Karagümrük är en klubb från Istanbul som grundades 1926. Klubben spelar just nu i TFF 2. Lig vilket motsvarar tredjedivisionen i turkiska seriesystemet efter Spor Toto Süper Lig och Spor Toto 1. Lig. Klubben spelar sina hemmamatcher på Vefa stadion som tar in omkring 10 000 åskådare. Klubben har spelat sex säsonger i Süper Lig och senaste gången var säsongen 1983/84. Säsongen 2011/12 spelade klubben i regionala amatörligan vilket motsvarar femtedivision i Turkiet.

***