Officiellt: Galatasaray förhandlar med Alanyaspor och Emre Akbaba

Galatasaray har meddelat börsen i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med Alanyaspor och Emre Akbaba.

Den 25-årige offensiva mittfältaren har varit en av sommarens mest eftertraktade spelare på den turkiska transfermarknaden efter de senaste årens succé i Alanyaspor och har kopplats ihop med alla Istanbul-klubbarna som utmanar om ligaguldet. Det har varit tal om Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray och Istanbul Basaksehir.

Men Emre som är Galatasaray-supporter har haft som mål att spela för sin favoritklubb sedan barnsben.

Under torsdagen meddelade Galatasaray börsen om att klubben har inlett förhandlingar med Alanyaspor och Emre Akbaba vilket mer eller mindre betyder att övergången är klar.

– Vi kommer att skriva ett fyraårskontrakt med Emre och övergångssumman blir 4 miljoner Euro. Våra sponsorer kommer att betala en del av summan. Vi kommer förmodligen att offentliggöra övergången på fredagskvällen, säger Galatasarays president Mustafa Cengiz i ett uttalande till turkiska medier.

Emre gjorde 14 mål samt 10 assist på 32 ligamatcher förra säsongen och har totalt gjort 54 mål på 150 tävlingsmatcher för Alanyaspor. Han har haft en stor del i att Alanyaspor idag spelar i högsta ligan. När klubben gick upp till andraligan säsongen 2013/14 gjorde han 15 mål på 37 ligamatcher och när klubben gick upp till Süper Lig för första gången i historien säsongen 2015/16 gjorde han 8 mål på 17 ligamatcher.