Svenskkollen – omgång 1

Hur gick det för de svenska spelarna i Süper Lig i den senaste omgången?

Det är inte lika många svenska spelare i Turkiet idag som det har varit genom åren men det finns ett par. Efter varje omgång rapporterar vi om hur det går får de svenska spelarna i landet. Dessutom kommer vi rapportera om spelare som tidigare under sin karriär har spelat i Sverige.

Svenskarna

Süper Lig

Johannes Hopf, målvakt, Ankaragücü 1/0
– Debuterade för sitt nya lag i ligapremiären mot Galatasaray på hemmaplan. Spelade hela matchen. Ankaragücü tog ledningen men föll till slut med 1-3. Hopf kan inte belastas för något av målen. Är inne på sitt fjärde säsong i Süper Lig. De tre första säsongerna spelade han för Ankaragücüs konkurrent i huvudstaden Genclerbirligi.

Mattias Bjärsmyr, mittback, Sivasspor 0/0c
– Bjärsmyr som spelade 32 av 34 ligamatcher för Sivas förra säsongen var med i matchtruppen men blev aldrig inbytt i Sivasspors ligapremiär mot Alanyaspor som slutade med 1-0 seger. Gör sin andra säsong i Süper Lig.

Abdul Khalili, mittfältare, Kasimpasa 1/1
– Khalili blev stor matchhjälte för nya sitt lag när 0-2 vändes till 3-2 på bortaplan mot Caykur Rizespor i ligapremiären och Khalili gjorde det avgörande målet på straffspark i den 93e minuten. Ordnade också straffsparken som betydde 1-2. Blev i samband med frisparksmålet skadad och blev utbytt direkt efter. Khalili är inne på sin femte säsong i Süper Lig. Har tidigare spelat två säsonger vardera för Mersin idman Yurdu och Genclerbirligi.

Daniel Larsson, yttermittfältare, Akhisarspor 1/0
– Larsson som har vunnit två titlar, turkiska cupen och supercupen med Akhisar på kort tid fanns med i lagets startelva i premiärmatchen mot Besiktas på bortaplan. Blev utbytt i den 68e minuten i 1-2 förlusten. Är inne på sin fjärde säsong i Turkiet. Har tidigare spelat 1,5 säsong i Gaziantepspor.

Spor Toto 2. Lig

Erkan Zengin, yttermittfältare, Fatih Karagümrük 0/0
– Erkan har valt att fortsätta karriären i division tre-laget Fatih Karagümrük. Spor Toto 2. Lig har ligapremiär den 2a september.

Övriga

Süper Lig

Loret Sadiku, mittfältare, Kasimpasa 1/0
– Sadiku tidigare i Helsingborgs IF och som valt spel först i Albanien- och senare Kosovos landslag är inne på sin tredje säsong i Kasimpasa. Dessförinnan spelade han två säsonger i Mersin Idman Yurdu. Spelade hela matchen när Kasimpasa vände 0-2 till 3-2 mot Caykur Rizespor i ligapremiären.

Moestafa El Kabir, anfallare, Ankaragücü 1/1
– El Kabir återvände till Süper Lig i somras när han skrev på för nykomlingen Ankaragücü. Hans tredje klubb i Turkiet efter Genclerbirligi och Antalyaspor. Spelade hela matchen i ligapremiären mot Galatasaray. Gjorde 1-0 till Ankaragücü som föll till slut med 1-3.

Spor Toto 1. Lig

Kari Arnason, Genclerbirligi, 1/0
– Islänningen Arnason har tidigare spelat för Djurgårdens IF och två sejourer i Malmö FF är ny i Genclerbirligi. Saknades i Genclerbirligis matchtrupp i ligapremiären mot Hatayspor som vanns med 1-0.

Elmar Bjarnason, Elazigspor 1/0
– Arnasons landsman Bjarnason har spelat tre säsonger för IFK Göteborg. Är inne på sin andra säsong i Elazigspor som spelar i turkiska andraligan. Spelade hela matchen i ligapremiären mot Adanaspor som slutade 1-1.

Abiola Dauda, Giresunspor, 1/1
– Dauda som har spelat fem säsonger i Kalmar FF gjorde mål i sin ligadebut för Giresunspor i ligapremiären mot Eskisehirspor. Dauda gjorde det sista målet i 3-1 segern i den 71a minuten och blev senare utbytt i den 84e minuten.