VIDEO: Besiktas vände 0-1 till 3-1 i den andra halvleken

Besiktas vann sin andra raka seger i ligan efter att ha vänt 0-1 till 3-1 på bortaplan mot nykomlingen B.B. Erzurumspor.

Det var första gången på över 17 år som det spelades Süper Lig-fotboll i Erzurum. Då var det Erzurumspor som spelade i högsta ligan. Erzurumspor lades ner 2015 efter stora ekonomiska problem.

B.B. Erzurumspor grundades 2005 och har på tre säsonger tagit sig från fjärdeligan till högstaligan. Årets säsong i Süper Lig är klubbens första i historien.

Över 18 000 åskådare befann sig på ett fullsatt Kazim Karabekir stadion.

Hemmalaget började bäst och tog också ledningen i den 15e minuten genom bosniern Jasmin Scuk. Efter ledningsmålet hade B.B. Erzurumspor chanser att utöka ledningen men Besiktas målvakt Tolga Zengin räddade Emrah Bassans skott och ribban hindrade Scuk från att göra sitt andra mål.

Det blev inga fler mål i den första halvleken och B.B. Erzurumspor fick med sig en ledning in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken tog Besiktas över matchen och lyckades också kvittera tidigt när Gökhan Gönül nickade in Ricardo Quaresmas hörna i den 53e minuten. Quaresma låg också bakom Besiktas ledningsmål när han spelade fram Alvaro Negredo som mycket snyggt klackade in bollen. Skön revansch för Negredo som inte har varit önskvärd i Besiktas hela sommaren. I torsdags gjorde han målet som tog Besiktas vidare till sista kvalomgången till Europa Leagues gruppspel och nu fick han göra ett klassmål.

Quaresma fick efter sina två assist själv göra matchens sista mål på straffspark sedan målvakten Hakan Canbazoglu rivit ner Jeremain Lens i straffområdet. Han satte säkert straffen till 3-1.

Besiktas följde upp segern mot Akhisarspor i ligapremiären med en ny seger och har maximala sex poäng efter två omgångar medan B.B. Erzurumspor har förlorat båda matcherna. I ligapremiären blev det 2-3 mot Konyaspor vilket innebär att laget har släppt in tre mål i båda sina matcher i Süper Lig hittills.