VM-spelare till Konyaspor

Konyaspor har gjort klart med den peruanska VM-spelaren Paolo Hurtado.

Hurtado är en 27-årig offensiv mittfältare men kan även spela yttermittfältare samt anfallare. Han kommer närmast från spel i portugisiska Vitoria Guimaraes där han har gjorde 11 mål och 5 assist på 25 ligamatcher förra säsongen. Det blev också 2 mål och 1 assist på 5 matcher i Europa Leagues gruppspel. Ett av målen kom mot Konyaspor då klubbarna möttes i gruppspelet. Konyaspor vann det första mötet i Portugal med 2-1 och det andra mötet slutade 1-1.

Hurtades kontrakt med Konyaspor är på tre år.

Han var med i Perus trupp till VM i Ryssland och efter att ha suttit på bänken i de två första matcherna blev han inbytt i den sista matchen mot Australien som Peru vann med 2-0. Han har spelat 34 landskamper för Peru och gjort tre mål.

Hurtado lämnade Sydamerika inför säsongen 2012-13 då han flyttade till Pacos Ferreira även det ett portugisiskt lag och efter tre säsonger där flyttade han till Reading men tiden blev inte alls lyckad i England. Efter att ha först blivit utlånad 1,5 säsong till Vitoria blev det en permanent övergång förra året.

Så här presenterade Konyaspor värvningen av Hurtado. La ut en tweet med texten ”Sista 15 minuterna” innan han ”avslöjades” i nästa tweet.