Årets proffs: Cengiz Ünder

Det turkiska fotbollsförbundet och Digiturk utsåg Cengiz Ünder till årets proffs under ”Årets bästa”-gala.

Det tog tid för Cengiz som lämnade Istanbul Basaksehir för spel i Roma att komma igång i Italien. Efter en rätt så jobbig höstsäsong då det ryktades mycket om att han skulle återvända till Turkiet på lån gick det mycket bättre under vårsäsongen. Gjorde 7 mål och 1 assist på 26 ligamatcher där alla poängen kom under våren. Gjorde bl.a. 4 mål på 3 matcher och 5 mål på 5 matcher. I Champions League gjorde han 1 mål och 1 assist på 5 matcher. Målet i Champions League kom i bortamötet i åttondelen mot Shahktar Donetsk. Och assisten ledde det till avgörande målet i kvartsfinalen mot Barcelona som tog Roma till semifinal.

Cengiz fanns inte på plats men skickade en videohälsning:

Andra spelare som var nominerade till priset:

Caglar Söyüncü, Freiburg

Cenk Tosun, Everton

Enes Ünal, Levante/Villarreal

Hakan Calhanoglu, Milan