Janne Andersson efter matchen mot Turkiet

Sveriges förbundskapten Janne Andersson var inte nöjd efter matchen och tyckte att hans lag såg trötta ut och att Turkiet ville mer än dem i matchen.

Till svensk media sade Janne Andersson efter matchen att landslaget inte är i form och att spelarna är trötta även om han inte ville komma med någon ursäkt för förlusten:

– Österrike-spelarna var inte med i VM. Turkiet var inte heller med i VM. Min känsla när jag ser det är att det är längre fram formmässigt. De har haft en försäsong och är mycket längre fram rent fysiskt. Visuellt sett så tycker jag det är så när jag ser matchen, våra spelare var inte rappa som de brukar vara.

Till turkisk media sade Janne Andersson följande enligt beIN Sports:

– Turkiet var mer förberedda och ville det mer än oss. Vi ville vinna den här matchen på hemmaplan. Turkiet spelade väldigt ambitiöst och med hög press och fick den utdelningen som de ville. De gjorde mål på sina lägen, vi har varit trötta efter VM. Turkiet deltog inte i VM och var därför mer redo för den här matchen än oss, sadet Janne Andersson efter matchen.