Officiellt: Galatasaray höjer Garry Rodrigues’ lön

Galatasaray har höjt Garry Rodrigues lön som har tre år kvar på sitt kontrakt.

Galatasaray värvade Garry Rodrigues från PAOK i januari för 3,5 miljoner Euro. Enligt avtalet mellan klubbarna har PAOK rätt till 20 % av en eventuell vidareförsäljning. Rodrigues skrev på ett 4,5 årskontrakt med Galatasaray värt 1,35 miljoner Euro per år plus bonusar. Bonusen är 4 000 Euro per poäng i Süper Lig och UEFA-tävling. En startplats ger 100 % av bonusen, inhopp ger 50 % av bonusen och matchtrupp ger 25 % av bonusen.

På tisdagen meddelade Galatasaray att Garry Rodrigues lön från och med säsongen 2018-19 och tre säsonger framåt höjs från 1,35 miljoner Euro per år till 1,9 miljoner Euro per.

Rodrigues gjorde 9 mål samt 11 assist på 33 ligamatcher och hade en stor del i när Galatasaray vann ligatiteln. Under den pågående säsongen har han bara spelat två matcher. I ligapremiären mot Ankaragücü var han med från start och i det senaste ligamötet mot Trabzonspor gjorde han ett kort inhopp efter att ha varit borta i ett par veckor pga skada.