Özil kan lämna Arsenal

29-årige Mesut Özil kan vara på väg att lämna Arsenal.

I veckan rapporterade engelska Daily Express att Arsenals playmaker Mesut Özil kan lämna klubben och att intresse finns från ligarivalen Manchester United. Özil har kopplats ihop med United tidigare men även med Barcelona och turkiska Fenerbahce som har öppnat upp för att värva Özil i framtiden. Enligt uppgifter så är Mesut Özil själv en anhängare av Fenerbahce i den turkiska ligan.

Nyligen har klubbens tidigare anfallare, Charlie Nicholas, som arbetar som expert i Sky Sports sagt att Arsenal kan sälja Özil om ett bra bud kommer in i januari:

– Om det inte blir bättre till januari samtidigt som ett bra bud kommer in, så kommer Arsenal släppa honom. Det kommer upp nyheter om att klubbar som Fenerbahce är intresserade och kollar på honom. Jag vet inte hur de (Fenerbahce) skulle kunna genomföra en sådan värnving finansiellt men kanske med kinesiska pengar som cirkulerar runt.

Det har ryktats att det finns en spricka mellan den nye tränaren Unai Emery och Mesut Özil, något som har dementerats från Arsenals håll  men Charlie Nicholas säger att det kan sluta med att Özil lämnar om han inte anpassar sig till spanjorens nya system:

– Jag tror vi börjar identifiera Arsenals nya manager. Det har tagit sin tid och det går bra med honom nu men han kommer att säga ’om du inte spelar bra, så kommer du vara utanför startelvan’ och Özil kommer inte acceptera det.