UEFA Nations League: Inför Sverige – Turkiet

Det är dags för match nummer två i Nations League för Turkiet som möter Sverige på Friends Arena.

Turkiet inledde Nations League i fredags genom att förlora 2-1 på hemmaplan mot Ryssland. Turkiet hade flertalet bra lägen i andra halvlek men Lunev storspelade i målet för ryssarna och såg till att de vann matchen. Det turkiska landslaget hade som vanligt en hel del problem med omställningsspelet då ryssarna var farliga med sitt kontringsspel.

Kommer då Sverige passa Turkiet bättre som motstånd? Sverige är inte typiska för sitt kontringsspel utan mer ett spelande och kämpande lag, likt Turkiet. Om vi tittar till Sverige så har man inför denna matchen spelat en vänskapsmatch mot Österrike som slutade med förlust 2-0, värt att betona är att flertalet av spelarna från sommarens succé vilade i den matchen. En prioriterad startelva är att vänta från Sveriges håll när landslaget nu gör entré i den nya turneringen.

Sverige gjorde succé i somras i VM när landslaget tog sig hela vägen till kvartsfinal efter att ha vunnit sin grupp som bestod av Tyskland, Mexiko och Sydkorea. I Sverige saknas landslaget stora stjärna Emil Forsberg och även Martin Olsson är skadad. Mikael Lustig är tveksam till spel samtidigt som Andreas Granqvist har haft feber och varit tveksam till spel han också.

I Turkiet är Serdar Aziz och Gökhan Gönül borta från truppen på grund av skador. Enligt beIN Sports så är även Ömer Bayram otillgänglig för spel. Vänsterbacken ska ha dragit på sig en skada.

Inför matchen har Janne Andersson sagt till turkisk media att de har en stor respekt för det turkiska landslaget men att de även har kapaciteten att vinna matchen samt att omställningsspelet blir jätteviktigt för Sverige. Albin Ekdal har gått ut och sagt att de verkligen vill vinna denna matchen och att de kommer att gå för seger.

Potentiella startelvor enligt beIN Sports:

Sverige: Robin Olsen, Mikael Lustig, Victor Nilsson-Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludvig Augustinsson, Viktor Claesson, Sam Larsson, Albin Ekdal, Marcus Berg, John Guidetti.

Turkiet: Sinan Bolat, Mehmet Zeki Celik, Caglar Söyüncü, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldirim, Okay Yokuslu, Oguzhan Özyakup, Emre Akbaba, Yunus Malli, Cengiz Ünder, Cenk Tosun.

Senast Turkiet och Sverige möttes var 24 mars 2016 i Antalya. Turkiet vann 2-1 efter två mål av Cenk Tosun. Sveriges mål gjordes av Kim Källström. Totalt har Turkiet och Sverige mötts hela tio gånger. Turkiet har vunnit fyra gånger och Sverige två gånger, fyra matcher har slutat oavgjort.

TV-kanalerna som sänder matchen hittar ni här.