VIDEO: Besiktas vann med en man mindre

Besiktas är på segertåget igen. Efter två matcher utan seger i ligan besegrades Yeni Malatyaspor på hemmaplan.

I Besiktas gjorde Adem Ljajic debut.

Trots flera chanser lyckades Besiktas inte göra mål i den första halvleken. Ledningsmålet kom istället i inledningen av den andra halvleken när Pepe nickade in en hörna slagen av Ricardo Quaresma. Det var Pepes tredje ligamål på fem matcher och totalt femte mål på tio tävlingsmatcher den här säsongen. Quaresma gjorde sin fjärde assist i ligan den här säsongen. Totalt har det blivit sju assist på åtta tävlingsmatcher.

I den 74e minuten blev Gary Medel utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort. Men trots en man mindre utökade Besiktas sin ledning i 81a minuten genom Ryan Babel som även han gjorde sitt tredje ligamål den här säsongen efter ett starkt förarbete av Alvaro Negredo. Yeni Malatyaspor reducerade i den 89e minuten genom Guilherme som gjorde mål genom att bollen tog på honom och gick in i mål sedan Besiktas-försvaret rensat bort en boll på mållinjen.

Besiktas fick med sig alla poängen och klättrade upp på tredjeplats i tabellen med 10 poäng, två poäng bakom Galatasaray och Kasimpasa. Yeni Malatyaspor ligger i mitten av tabellen med 8 poäng.

I nästa omgång väntar storderby för Besiktas när laget möter Fenerbahce på bortaplan.